Lak aan roest

Onze bewerkingen en coatingprocessen

Afhankelijk van uw wensen, het materiaal en het beoogde resultaat bieden we verschillende mogelijkheden. De diverse coatingprocessen hebben ieder hun specifieke voordelen. Kiest u voor spuiten met natte lakken of poedercoaten met epoxy en moffelinrichting? Natuurlijk helpen we u bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie. Wilt u meer informatie? Bel 033-4619333 of stuur een bericht

Poedercoating

Met poedercoating creëren we een sterke laag die harder is dan reguliere verf. Het is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld auto-onderdelen en huishoudelijke apparaten. Het voordeel is dat poedercoatings geen vluchtige stoffen uitstoten, in een dikke laag kan worden aangebracht zonder uit te lopen en er veel speciale effecten mee gerealiseerd kunnen worden.

Natlakken en spuiten

Natlakken of verfspuiten is toepasbaar bij diverse soorten materialen zoals: hout, hekwerk, metalen onderdelen van auto’s of machines, meubelen en kunststof. Het spuiten van (natlak) coatings beschermt tegen corrosie en geeft het materiaal een gloednieuwe look. In combinatie met thermisch verzinken noemen we dit het duplex systeem. Hierdoor wordt de levensduur nog langer.

Chromateren, passieveren en ijzerfosfateren

Voor we het materiaal spuiten of poedercoaten is voorbehandeling soms gewenst. Door aluminium en verzinkte ondergronden te chromateren worden deze corrosiewerend, ook zonder lak. Als we chromateren in dunne lagen, noemen we het passiveren. Bij metalen als messing, koper of rvs kiezen we vaak voor fosfateren. De fosfaatlaat geeft het oppervlak goede hechting- en gacorrosiewerende eigenschappen.

Stralen en schooperen

Is een oppervlak beschadigd of is er spraken van roest? Dit kunnen we op effectieve wijze verwijderen door het metaal te stralen. Hierbij worden er onder hoge druk kleine kogeltjes (korrels) op het oppervlak geblazen. Na het stralen brengen we desgewenst een schoopeerlaag aan om het staal te beschermen tegen corrosie. Deze laag is poreus en moet daarom altijd worden nabehandeld met een poedercoating of spuitlaag.