Poedercoating en andere coatingprocessen uit Amersfoort

DIRECT CONTACT OPNEMEN

Afhankelijk van uw wensen, het materiaal en het beoogde resultaat, bieden we u verschillende coatingsmogelijkheden. Kiest u voor verfspuiten met natte lakken of poedercoaten met epoxy en moffelinrichting? Van Ommen Coating helpt u graag en deskundig bij het maken van de juiste keuze.

Poedercoaten, natlakken en spuiten

Bij Van Ommen Coating kunt u onder meer terecht voor poedercoaten, natlakken en spuiten. Met poedercoating creëren we een sterke laag die harder is dan reguliere verf. Deze coating is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld trappenhuizen of beplatingen. 


Een voordeel van poedercoaten is dat hierbij geen vluchtige stoffen worden uitgestoten die makkelijk verdampen. Het kan daardoor in een dikke laag worden aangebracht zonder uit te lopen en er kunnen veel speciale effecten mee worden gerealiseerd.


Natlakken of verfspuiten is toepasbaar bij RVS, hekwerken, beugels, fiets- en scooterframes, maar ook bijvoorbeeld op metalen onderdelen van auto’s of machines. Het spuiten van (natlak-)coatings geeft het materiaal een gloednieuwe look en beschermt tegen corrosie. In combinatie met thermisch verzinken noemen we dit het duplexsysteem. Het zorgt ervoor dat het behandelde stuk langer meegaat.

Thermisch en chemisch ontlakken

Voor het ontlakken van diverse metalen, maken we gebruik van thermisch of chemisch ontlakken. Bij thermisch ontlakken, ook wel pyrolyse genoemd, wordt door verhitting in een oven de coating doeltreffend verwijderd. Metalen die niet bestand zijn tegen de hoge temperaturen van pyrolyse, komen in aanmerking voor chemisch ontlakken. Hierbij wordt het metaal in een chemische vloeistof gelegd om de coating veilig te verwijderen, zonder het metaal zelf aan te tasten. Afhankelijk van het soort metaal kiest Van Ommen Coating daarom voor thermisch of chemisch ontlakken om de huidige coating succesvol te verwijderen.

Behandeling van metaal

Is een metalen oppervlak beschadigd of is er sprake van roest? Dit kunnen wij op effectieve wijze verwijderen door het metaal te stralen. Hierbij worden er onder hoge druk kleine korrels op het oppervlak geblazen.

MEER INFORMATIE OVER COATINGPROCESSEN

Bel 033 - 461 93 33 voor het vakkundig aanbrengen van coating 

CONTACT OPNEMEN