Poedercoating en andere coatingprocessen uit Amersfoort

DIRECT CONTACT OPNEMEN

Afhankelijk van uw wensen, het materiaal en het beoogde resultaat, bieden we u verschillende coatingsmogelijkheden. Kiest u voor verfspuiten met natte lakken of poedercoaten met epoxy en moffelinrichting? Van Ommen Coating helpt u graag en deskundig bij het maken van de juiste keuze.

Poedercoaten, natlakken en spuiten

Bij Van Ommen Coating kunt u onder meer terecht voor poedercoaten, natlakken en spuiten. Met poedercoating creëren we een sterke laag die harder is dan reguliere verf. Deze coating is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld trappenhuizen of beplatingen.. 


Een voordeel van poedercoaten is dat hierbij geen vluchtige stoffen worden uitgestoten die makkelijk verdampen. Het kan daardoor in een dikke laag worden aangebracht zonder uit te lopen en er kunnen veel speciale effecten mee worden gerealiseerd.


Natlakken of verfspuiten is toepasbaar bij RVS, hekwerken, beugels, fiets- en scooterframes, maar ook bijvoorbeeld op metalen onderdelen van auto’s of machines. Het spuiten van (natlak-)coatings geeft het materiaal een gloednieuwe look en beschermt tegen corrosie. In combinatie met thermisch verzinken noemen we dit het duplexsysteem. Het zorgt ervoor dat het behandelde stuk langer meegaat.

Behandeling van metaal

Is een metalen oppervlak beschadigd of is er sprake van roest? Dit kunnen wij op effectieve wijze verwijderen door het metaal te stralen. Hierbij worden er onder hoge druk kleine korrels op het oppervlak geblazen. Na het stralen brengen we desgewenst een schoopeerlaag aan om het staal te beschermen tegen corrosie. Deze laag is poreus en moet daarom altijd worden nabehandeld met een poedercoating of spuitlaag.


Passiveren en fosfateren

Voordat we het materiaal spuiten of poedercoaten, is een voorbehandeling soms gewenst. Door aluminium en verzinkte ondergronden te behandelen worden deze corrosiewerend, ook zonder lak. Als we chromateren in dunne lagen, noemen we dit passiveren. Bij metalen als messing, koper of RVS kiezen we vaak voor fosfateren. De fosfaatlaag geeft het oppervlak een goede hechtingslaag en corrosiewerende eigenschappen.

MEER INFORMATIE OVER COATINGPROCESSEN

Bel 033 - 461 93 33 voor het vakkundig aanbrengen van coating 

CONTACT OPNEMEN